Συνεντεύξεις

Δημήτρης Βίτσας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρξατο χείρων αδίκων

Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ΣΚΑΪ ».

 

«…Το θέμα της συζήτησης στη Βουλή ήταν οι παρακολουθήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και του κου Χατζηδάκη από την ΕΥΠ ( και όχι από το Predator). Η ΝΔ κατά την προσφιλή της τακτική, προσπάθησε να ΄΄πετάξει΄΄ την μπάλα έξω από το γήπεδο, ενώ με βάση την πλειοψηφία που διαθέτει, είχε τη δυνατότητα να κάνει μια εξεταστική επιτροπή για όλα όσα καταγγέλλει . Έχουμε απαντήσει ότι ,όποτε θα επιθυμούσε ο κος Μητσοτάκης, θα μπορούσε να πάει μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή και με άλλους στην ΕΥΠ, να εξετάσουν τα αρχεία και ακολούθως να τα βγάλουν όλα στο φως. Ας μη κοροϊδεύουν λοιπόν τον εαυτό τους. Εμείς θέλουμε μια ΕΥΠ η οποία θα πληροφορείται και θα ενημερώνει την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για τους εθνικούς κινδύνους.

Πρέπει λοιπόν να υπάρχει λόγος και πρέπει να ενημερωθούμε για την αναγκαιότητα παρακολούθησης της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και του κου Χατζηδάκη.

Εδικά όσο έχει να κάνει με τον κο Φλώρο, από τη στιγμή που αναφέρθηκε το όνομά του, θα έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις και από τη στιγμή που δεν θα του δίνονταν κάποια απάντηση, θα έπρεπε να παραιτηθεί. Η ΝΔ ΄΄ήρξατο χειρών αδίκων΄΄ και δεν θα έπρεπε να ζητά και τα ρέστα. Ο κος Μητσοτάκης και όχι κάποιος άλλος είναι αυτός που ζήτησε την παρακολούθησή τους…»