Συνεντεύξεις

Θεανώ Φωτίου: Ο κ Μητσοτάκης θα υποστεί τον εξευτελισμό να δηλώσει πάλι ότι δεν γνώριζε τις υποκλοπές όταν η κοινωνία έχει πειστεί ότι αυτός τις οργάνωσε

▶️ Ο κ Μητσοτάκης θα υποστεί τον εξευτελισμό να δηλώσει πάλι ότι δεν γνώριζε τις υποκλοπές όταν η κοινωνία έχει πειστεί ότι αυτός τις οργάνωσε.
▶️ Καλεσμένη στον ΣΚΑΪ Fm (100.3) και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, τόνισα τα εξής:
Η πρόταση μομφής θέτει τα εξής αμείλικτα ερωτήματα στον πρωθυπουργό που πρέπει να απαντηθούν. Πρώτον: Για λόγους εθνικής ασφάλειας παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον κ. Φλώρο και τον κ. Χατζηδάκη; Τον κ. Φλώρο επί δύο χρόνια όταν γίνονταν οι παραγγελίες για τα εξοπλιστικά. Επί ένα χρόνο τον κ. Χατζηδάκη όταν έκανε τις διαπραγματεύσεις για να πουλήσει τη ΔΕΗ. Κινδυνεύει από αυτούς η εθνική ασφάλεια;
Δεύτερον: Ποιος έδωσε εντολή για τις παρακολουθήσεις; Τις έκανε αυτοβούλως η κ. Βλάχου;
Τρίτον: Ήταν σωστό αυτό που έκανε ή όχι; Κι αν όχι, γιατί παραμένει στη θέση της ή μήπως εννοεί ο πρωθυπουργός ότι είναι μέλος ενός ρυπαρού δικτύου;
Μεθόδευσαν να συζητηθεί στη Βουλή το σκάνδαλο των υποκλοπών σε 34 ώρες με fast track διαδικασίες για θα κρύψουν τον κ. Μητσοτάκη και όταν εμφανιστεί να επαναλάβει αυτά που είπε τον Αύγουστο για τον κ. Ανδρουλάκη. Να ακούσει λοιπόν όλη η Ελλάδα ξανά ότι δεν γνώριζε.
Με αυτό έχει ήδη εξευτελιστεί εδώ και έξι μήνες. Διότι πρώτα μας είπε ότι αυτά ήταν ψέματα που κατασκεύαζαν σκοτεινοί κύκλοι, Ρώσικοι, Κινέζικοι κτλ. Πριν δύο μήνες στη Βουλή δεν απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα εάν παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Φλώρο και τον Χατζηδάκη και έφυγε. Και τελευταία που πλέον κατάλαβε ότι έρχονται οι αποδείξεις, μίλησε για ρυπαρό δίκτυο.
Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει τις υποκλοπές για να κερδίσει τις εκλογές, απάντησα ” Το δίλημμα δημοκρατία ή εκτροπή θα παραμείνει” . Αλλά πρόσθεσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία- τις οποίες δεν προβάλλουν τα κανάλια- με το δίπολο αύξησης του εισοδήματος των πολιτών και να μείωσης των εξόδων διαβίωσης. Δεσμευόμαστε ότι θα σώσουμε τα σπίτια του ελληνικού λαού που κινδυνεύουν να αλλάξουν χέρια. Θα καταργήσουμε τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη και θα φέρουμε νέο νόμο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Για αυτό το πρωί ήμασταν στον Άρειο Πάγο στη διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Επί Μητσοτάκη 82.000 σπίτια μπήκαν σε κόκκινα δάνεια.
Η υπόθεση Καλογρίτσα είναι έγκλημα χωρίς πτώμα. Δεν πήρε καμία άδεια και απεδείχθη ότι δεν είχε ούτε ένα ευρώ, όπως παραδέχτηκε και ο κ. Οικονόμου. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται, για σακούλες με εκατομμύρια απ’ τον Καλογρίτσα. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι πρόκειται για αστειότητες.