Macro

Νίκος Βούτσης: Πολιτική αλητεία η επιχειρούμενη δολοφονία χαρακτήρων των άξιων λειτουργών της ΑΔΑΕ. Ντροπή σας

🎯Η Βουλή καλείται να βάλει τέλος στο ανώμαλο πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργήσει το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών και τον αντιθεσμικό κατήφορο της Κυβέρνησης.
⚡Ποιος σκοπός εν προκειμένω «αγιάζει τα μέσα» και οδηγεί στην ομερτά και στον εξευτελισμό υψηλά ιστάμενα πρόσωπα; Προφανώς ο στόχος να αποσοβηθεί, με αντιδημοκρατικά μέσα η προοδευτική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
🔥Πολιτικός σας στόχος ο καθεστωτικός αντιδημοκρατικός έλεγχος των αρμών της εξουσίας με τη χειραγώγηση των εξελίξεων, την παρακολούθηση της πορείας των οικονομικών deals αλλά και τη διευκόλυνση του παρακρατικού μηχανισμού υπέρ των «ημετέρων» του καθεστώτος.
👉Ολόκληρη η παρέμβαση του Νίκου Βούτση στην Ολομέλεια της Βουλής:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό που είπε ο Γεραπετρίτης χθες θεωρώντας ότι έτσι απαντούσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δηλαδή ότι ένοχος δεν ποιεί ένοχο, είναι κυριολεκτικά η επιτομή της συγκάλυψης της ενοχής και της στρατηγικής ότι όλοι είναι ίδιοι. Ήταν εντελώς αποκαλυπτική αυτή η ρήση του κ. Γεραπετρίτη. Έχω να πω ότι ένοχοι ποιούνται από τα στοιχεία, από τις αποδείξεις, από τα δημοσιεύματα, από τις μαρτυρίες, από τις ακροάσεις. Αλίμονο αν ήταν απλά από μια εικασία. Αυτά καταθέτουμε, λοιπόν. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία, στα οποία δεν υπάρχει απάντηση. Και αντί απάντησης αρχίζει η προηγούμενη στρατηγική, την οποία σας ανέφερα, η οποία είναι εντελώς ατελέσφορη και για την κοινή γνώμη -να το ξέρετε πολύ καλά.
Να σας θέσω μερικά από τα ζητήματα, τα οποία αν έχετε τη διάθεση για αλήθεια θα τα ψάξετε. Διότι για να τα απαντήσετε, δεν μπορείτε.
Κατ’ αρχάς, σχετικά με το predator. Αποκλείεται η χρήση, η κτήση και η εμπορία από κυβέρνηση. Αφήνω την ΕΥΠ δίπλα, αφήνω τις νομότυπες, τις νόμιμες λεγόμενες επισυνδέσεις, αφήνω όλη αυτή την ιστορία. Το predator όμως και αυτά τα λογισμικά, Pegasus κ.λπ. και τα άλλα, ακριβώς επειδή είναι παράνομα, δεν μπορούν να ελεγχθούν, δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου τους, είναι εντελώς έξω από την ύλη της χρήσης, της κτίσης, πόσo μάλλον της εμπορίας τους από μία κυβέρνηση. Έχουν κατατεθεί αδιάψευστα στοιχεία, τα οποία σας καλούμε να τα διαψεύσετε, πως η ελληνική Κυβέρνηση έκανε χρήση, όχι εμμέσως, όπως στην αρχή νομίζαμε κι εμείς και μπήκε γραμμένο στο πόρισμά μας, δηλαδή μέσω ιδιωτών, αλλά πως έκανε άμεση χρήση του PREDATOR, είχε κτήση του PREDATOR και έκανε και εμπορία με υπογραφή του κυρίου ο οποίος τώρα θα κατέβει μάλλον υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν μου αρέσει να αναφέρω τα ονόματα. Το έστειλαν στην Μαδαγασκάρη και δεν ξέρω και πού αλλού. Δηλαδή, έγινε και εμπορία του PREDATOR.
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι σκαστή παρανομία. Και αν δεν έχετε τα στοιχεία να απαντήσετε, ρωτήστε παρακαλώ το έγκριτο ΒΗΜΑ και άλλες εφημερίδες που έδωσαν τα αρχικά και τα στοιχεία των επτά αστυνόμων, οι οποίοι από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής είχαν για μήνες αποσπαστεί, οι οποίοι και με την κυρία, που το όνομά της ήταν τις δύο τελευταίες μέρες σε εφημερίδες, και με άλλους και άλλους συγκροτούσαν μέσα στην Αγία Παρασκευή το κέντρο της χρήσης του PREDATOR. Σε αυτό πρέπει να απαντήσετε.
Και αντ’ αυτού, ο κ. Γεραπετρίτης χθες άρχισε να λέει ο ένοχος, τον ένοχο κ.λπ.. Η ιστορία της ΕΥΠ είναι προφανώς δημοκρατική εκτροπή. Αυτό είναι σκαστή παρανομία και όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή την ιστορία έχουν προφανώς ποινικές ευθύνες.
Δεύτερον. Είναι στα όρια της συμπαιγνίας με την Κυβέρνηση -το λέμε ευθύτατα- η δικαστική εξουσία διά του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Ελπίζαμε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο να αρχίσουν να καλούνται οι μάρτυρες, να αρχίσουν να καλούνται αυτοί οι οποίοι αποπέμφθηκαν από τον Πρωθυπουργό. Να κληθεί επίσης η κυρία Βλάχου, η οποία είπε αυτά που είπε ακόμη και για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη σχετική ακρόαση της Βουλής, για να ελεγχθεί. Να κληθούν αυτοί τους οποίους ανέφερα προηγουμένως, για να δούμε αν συγκροτούν αυτό το «ρυπαρό δίκτυο», όπως είπατε. Δεν έχουν κληθεί οκτώ μήνες μετά.
Είναι προφανές ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου –είμαι σαφής- αναμένει τις εκλογές έναν, δυο, τρεις, τέσσερις μήνες, ώστε αυτή η υπόθεση να «θαφτεί». Έτσι φαίνεται. Δεν είναι λυπηρό. Είναι εξοργιστικό, εάν είναι έτσι. Πρόκειται περί συμπαιγνίας –επαναλαμβάνω-, εάν είναι έτσι. Μπορεί να υπάρχει μια δυσκολία δικαστική.
Πάντως, έγκριτοι δημοσιογράφοι –δεν θα πω την εφημερίδα, πρόκειται για άλλη εφημερίδα, πάντως όχι το «Documento» ή η «Insider», η «Αυγή» κ.λπ., με τους οποίους χαριεντίζεται, ας πούμε, και ο κ. Οικονόμου- από έγκριτη εφημερίδα του δικού σας χώρου, με υπογραφές, καλούν τον κ. Ντογιάκο εδώ και τρεις μήνες να ενοποιήσει τις επιμέρους εγκλήσεις που έχουν γίνει, τις επιμέρους μηνυτήριες αναφορές σε μία μηνυτήρια αναφορά και να αποδοθεί δια του Συμβουλίου Εφετών σε εφέτες, όπως είναι η διαδικασία, για να επισπευσθεί η διερεύνηση του σκανδάλου. Τον καλούν και περνάνε οι μήνες. Σε αυτό αναφερόμαστε. Σας λέω, μιλάω με στοιχεία, μιλάω με επιχειρήματα, όπως μιλήσαμε και παντού σε όλες αυτές τις διαδικασίες αυτούς τους μήνες.
Τρίτον. Αναφέρομαι στους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας για όσους κάνατε τον κόπο -εγώ λέω όλοι- να διαβάσετε το πόρισμα το οποίο ομοφώνως, ακόμα και αυτοί οι οποίοι παρακολουθούνταν, ψηφίσατε σε σχέση με την εξεταστική επιτροπή.
Έχετε το κουράγιο να πάτε στο 146 να το ξαναδιαβάσετε; Τώρα, τρεις μήνες μετά. Έχετε το κουράγιο να το ξεφυλλίσετε, να δείτε τι υπογράψατε, τι θεωρήσατε μάλιστα πως είναι απόρρητο; Δεν το κατέθεσα εγώ. Εμείς το έχουμε διαβάσει ως μέλη της εξεταστικής. Να δείτε τι λέτε μέσα, τι αθωώνετε, τι θέσατε σε απόρρητο, σε ανέλεγκτο, πώς τα βρήκατε όλα σωστά, πώς θεωρείτε ότι δεν ανέκυψε κανένα ζήτημα απολύτως και πως ο Πρωθυπουργός είπε να χυθεί «φως» και χύθηκε. Τα έχετε υπογράψει. Είναι το πόρισμά σας, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, μετά τα επιπλέον στοιχεία, που ήρθαν βεβαίως και μετά τη λήξη της κατάθεσης των πορισμάτων. Και επαναλαμβάνω, όχι από πηγές της αντιπολίτευσης.
Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ. Και γι’ αυτούς που έδωσαν τα στοιχεία και για αυτούς που έγραψαν τα στοιχεία πέραν του Documento και άλλων εφημερίδων, που είχαν μία συνεχή ροή. Διαβάστε τι υπογράψατε και τι φέρατε εδώ και κάντε δημόσιο αυτό το έγγραφο.
Τέταρτον, το οποίο αναφέρθηκε προηγούμενα από τον κ. Ραγκούση. Θυμάστε μήπως και την υπόθεση της CISCO, την κουβέντα που είχε γίνει εδώ με αφορμή τους μαθητές; Θυμάστε την εταιρεία η οποία είχε αναλάβει μαζικά να κάνει την τηλεμάθηση και πώς βγήκε και το πόρισμα της Αρχής Μενουδάκου –της άλλης Αρχής- για τα προσωπικά δεδομένα κ.λπ.; Ήταν παρακλάδι της ρουμανικής εταιρείας και είναι παρακλάδι της στρατηγικής αυτής στην οποία αναφέρθηκε προηγούμενα ο κ. Ραγκούσης, την οποία έχετε από το 2018 στα χνάρια του κ. Μπάνον.
Κάποιοι από εσάς θα το γνωρίζουν πώς ξεκίνησε αυτού του τύπου η χειραγώγηση μαζών, ειδικών target group, με τελική απόληξη την πολιτική τους χειραγώγηση, ξεκινώντας από τα προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα και τη διαμόρφωση ενιαίων ομάδων. Αυτή την παράνομη συνεργασία την είχατε ως κόμμα από το 2018.
Γιατί τη λέω παράνομη; Πρώτον, διότι χρησιμοποιούσε τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Δεύτερον, διότι δεν είναι γραμμένη στο μητρώο. Υπάρχει ένα μητρώο του νόμου του 2007 -ψάξτε το-, το οποίο λέει ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργεί εταιρεία δημοσκοπική ή εταιρεία έρευνας της αγοράς από προϊόντα εμπορικά μέχρι τα θέματα της πολιτικής άποψης, εάν δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο του νόμου 2007.
Κύριε Υπουργέ, επειδή θα πάρετε τον λόγο, αυτή η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το κόμμα σας από το 2018 δεν είναι καν εγγεγραμμένη και έχει βγάλει στοιχεία, έχει βγάλει εκθέσεις, έχει κάνει press conference, έχετε συνεργαστεί. Δεν είναι μόνο, λοιπόν, η χρήση αυτών των στοιχείων στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ραγκούσης.
Αυτό θα μου πείτε τι σημαίνει; Σημαίνει πως ήταν ένας από τους βραχίονες για τον καθεστωτικό αντιδημοκρατικό έλεγχο των αρμών της εξουσίας. Εγώ αυτό το θεωρώ το πιο σοβαρό από όλα αυτό που θα σας πω, της ειδικής κατάστασης της πανδημίας, που υποδηλώνει πολιτικό κυνισμό και πλήρη απουσία ενσυναίσθησης για τη χειραγώγηση των εξελίξεων.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, αυτά όλα τα οποία αφηγούμαστε, εξιστορούμε εδώ και για τα οποία ενδεχομένως υπάρχει και άλλη άποψη -για κάποια απ’ αυτά τα ζητήματα- δεν συνέβησαν σε έναν ουδέτερο χρόνο. Δεν συνέβησαν καθώς η χώρα είτε έβγαινε από την κρίση είτε πήγαινε στην ανάπτυξη. Συνέβησαν στην ιστορικά διεθνώς πρωτότυπη και απίστευτα επικίνδυνη φάση της πανδημίας, όπου ο κόσμος είχε κλειστεί στα σπίτια του, όπου συνταγματικά εκ των πραγμάτων ως ειδική κατάσταση πορευόμασταν και η Κυβέρνηση νομοθετούσε μέσω ΠΝΠ. Και εσείς –το «εσείς» βάλτε το σε εισαγωγικά-, η Κυβέρνησή σας, ο κ. Μητσοτάκης, ασχολιόσασταν το 2020, το 2021, το 2022 με αυτά που συζητάμε τώρα εδώ.
Δεν είναι ντροπή; Δεν είναι ντροπή; Την ίδια ώρα που δεν ξέραμε τι θα μας βγει από αυτή την πανδημία, όλος ο κόσμος, όλη η κοινωνία, η ίδια η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο, αλλά πρώτα-πρώτα ο κ. Τασούλας, εσείς στήνατε αυτή την υπόθεση.
Κάτι τελευταίο, διότι προφανώς πρόκειται και για μία προσπάθεια ομηρίας και εκβιασμού προσώπων. Θα πω μια σκληρή έκφραση: Πρόκειται περί πολιτικής αλητείας η επιχειρούμενη δολοφονία χαρακτήρων. Και προσέξτε πάρα πολύ -κύριε Βορίδη, σημειώστε το και αυτό, εάν θέλετε. Επαναλαμβάνω, πρόκειται περί πολιτικής αλητείας η επιχειρούμενη δολοφονία χαρακτήρων μέσα από εφημερίδες και από ανακοινώσεις απέναντι σε έγκριτα πρόσωπα που τίμησαν τον όρκο τους.
Τον κ. Ράμμο και τους άλλους κυρίους και τις κυρίες τυγχάνει να ξέρω όλα τα ονόματά τους, και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας και τα λοιπά, διότι ήμουν Πρόεδρος της Βουλής, όταν κάναμε τη συγκεκριμένη σύνθεση.
Αυτή η σύνθεση με 4/5, με 5/5 με ομοφωνία της Νέας Δημοκρατίας, ενεκρίθη δέκα μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2019. Ήταν η φάση που δεν είχαν εγκριθεί, εάν θυμάστε, δεν υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους δικαστικούς την αλλαγή, το μεσοδιάστημα. Και την Αρχή αυτή, ακριβώς επειδή όλα τα πρόσωπα είναι ανεπίληπτα, έχουν όλες τις περγαμηνές, τα τεκμήρια, τη γνώση και τη διαδρομή να ασκήσουν αυτό τον ρόλο, ομοφώνως την εγκρίνατε.
Δεν είναι ντροπή να βλέπετε αυτά σήμερα; Είναι πρωτοσέλιδα σήμερα σε δύο-τρεις εφημερίδες. Πρόκειται για δολοφονίες χαρακτήρων γι’ αυτούς τους ανθρώπους, γυναίκες και άντρες. Ποιος ήταν ο σκοπός, κύριε Πρόεδρε -και τελειώνω, ευχαριστώ- εν προκειμένω που αγιάζει τα μέσα και οδηγεί στην ομερτά και στον εξευτελισμό υψηλά ιστάμενων προσώπων;
Ο Πρόεδρος κ. Τσίπρας έβαλε ερωτήματα. Εγώ θα προσπαθήσω να δώσω και μια απάντηση, για να είμαστε σαφείς και καθαροί αναμεταξύ μας. Ο στόχος που ενοποιεί τους πάντες, και τους παρακολουθούμενους και τους ανώτατους δικαστικούς και κάποιους εκ των διοικητών κλπ. να μας λένε ψέματα ή να μην βοηθούν στην αποκάλυψη της αλήθειας είναι ένας: Να αποσοβηθεί με αντιδημοκρατικά μέσα η προοδευτική, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στην Ελλάδα. Είναι μία προφανώς διχαστική στρατηγική που εγκυμονεί κινδύνους και για τις εκλογές και που, εάν δεν έχει λάμψει μέχρι τότε η αλήθεια, θα επιχειρηθεί να επηρεαστούν ευθέως ή εμμέσως από όσους ενήργησαν ή ανέχθηκαν τη δημοκρατική εκτροπή.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Βουλή καλείται σήμερα να βάλει τέλος σε αυτό το ανώμαλο πολιτικό κλίμα και στον αντιθεσμικό κατήφορο της Κυβέρνησης.
🎬Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη