Συνεντεύξεις

Νίκος Βούτσης: Καλούμε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία του Σύριζα-ΠΣ για να συμπεριλαμβάνονται ρητά στα πόθεν έσχες των πολιτικών οι ρυθμίσεις και οι συμβάσεις που παρακολουθούν τις συμφωνίες με τις τράπεζες και τον τρόπο αποπληρωμής τους

Τοποθέτηση για το Πόθεν Έσχες των πολιτικών της Ν.Δ στα ερωτήματα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι Άκης Παυλόπουλος και Ευλαμπία Ρέβη στην τηλεόραση του OPEN και απάντηση στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

• Διπλή πρόκληση προς τον ελληνικό λαό τόσο το ύψος των δανείων του κόμματος της Ν.Δ, του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών και στελεχών της όσο και η μη ουσιαστική εξυπηρέτησή τους.

• Καλούμε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία του Σύριζα-ΠΣ για να συμπεριλαμβάνονται ρητά στα πόθεν έσχες των πολιτικών οι ρυθμίσεις και οι συμβάσεις που παρακολουθούν τις συμφωνίες με τις τράπεζες και τον τρόπο αποπληρωμής τους.

Αποτελεί πρόκληση για τους Έλληνες πολίτες η χθεσινή δημοσιοποίηση ορισμένων στοιχείων από τα Πόθεν Έσχες συγκεκριμένων πολιτικών της Ν.Δ αναφορικά με τον υπέρογκο δανεισμό, ο οποίος προφανέστατα δεν εξυπηρετείται ως προς το κεφάλαιο. Το ίδιο συμβαίνει βεβαίως και με τον υπέρογκο δανεισμό της ΝΔ.

Υπερβαίνει κατά πολύ, όχι μόνο τις δυνατότητες ενός απλού πολίτη για να αποχρεώσει, αλλά υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες οποιουδήποτε βουλευτή. Πόσο μάλλον με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι συγκεκριμένοι βουλευτές για να αποπληρώσουν. Επιπροσθέτως, ο κ. Κεφαλογιάννης δεν έχει δίκιο γιατί δεν γνωρίζει καλά το θέμα σε σχέση με τα κόμματα λόγω του ότι λείπει καιρό στο εξωτερικό. Ο Σύριζα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Τα δάνεια της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ επίσης ως προς το κεφάλαιο τους δεν εξυπηρετούνται. Ο κ. Μητσοτάκης όταν έγινε πρόεδρος ανέλαβε ένα χρέος πολύ μεγάλο, της τάξης των 190 ή 220 εκατομμυρίων όπου αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τα 380 εκατομμύρια. Και αυτό έγινε μέσα σε 3,5 χρόνια, μέσα σε μια, υποτίθεται, χρηστή διαχείριση. Το ίδιο έχει συμβεί και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που λόγω και αυτής της κατάστασης έχει περάσει την ταλαιπωρία της αλλαγής των ονομάτων και του ΑΦΜ.

Όταν τα δυο κόμματα του πάλαι ποτέ παραδοσιακού, συστημικού πολιτικού δικομματικού συστήματος, χρωστάνε κοντά στα 550 εκατομμύρια και έρχεται και αυτή η εικόνα, μετά τη δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες, είναι σαφές ότι εξοργίζει τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μόνο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής πηγαίνουν να δανειστούν για να μην τους κόψουν το ρεύμα. Είναι σαφές ότι οι πολίτες βιώνουν ένα οδυνηρό και άτυπο μνημόνιο. Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα και για τα συγκεκριμένα κόμματα και για τους βουλευτές και υπουργούς της Ν.Δ.

Δάνεια όπως του κ. Μητσοτάκη, της τάξης άνω του 1,5 εκατομμυρίου, μαζί και με του Κήρυκα, πόσο μάλλον δάνεια απλών βουλευτών ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δεν προκύπτει ότι αποπληρώνονται ούτε ως προς την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου. Δεν υπαινίσσομαι ότι αποπληρώνονται αλλιώς αλλά λέω ότι προφανώς είναι ειδικές ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν γίνει για αυτό και ζητάμε με τροπολογία που θα καταθέσουμε να δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία με διαφάνεια.

Καλούμε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία του Σύριζα-ΠΣ για να συμπεριλαμβάνονται ρητά στα πόθεν έσχες των πολιτικών οι ρυθμίσεις και οι συμβάσεις που παρακολουθούν τις συμφωνίες με τις τράπεζες και τον τρόπο αποπληρωμής τους.

OPEN