Macro

Ειρήνη Αγαθοπούλου: Ποιος παρανομεί;

Όργιο εκδικητικής βίας, άγρια καταστολή άνευ λόγου, βαρβαρότητα, ξυλοδαρμοί, προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών ακόμη και έξω από το σπίτι τους. Άνθρωποι σοβαρά τραυματισμένοι, αύρες στους δρόμους, επιβολή προστίμων, επίδειξη δύναμης του Υπουργού και της αστυνομίας απέναντι σε απλούς πολίτες, κόμματα και φορείς που αποφάσισαν με ένα συμβολικό τρόπο να τιμήσουν την μνήμη του Πολυτεχνείου.

Ποιος παρανομεί;

Να θυμίσουμε στον Υπουργό και την Κυβέρνηση, σε περίπτωση που το ξεχνούν, ότι η εξέγερση των φοιτητών του 1973 ήταν πιο ισχυρή από τα τανκς της χούντας. Οι αύρες του κ. Χρυσοχοΐδη, η απροκάλυπτη βία και η προπαγάνδα δεν αρκούν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια την πολιτών για τον αυταρχισμό και την εκδικητική βία που επιλέγουν να εφαρμόζουν, καταστρατηγώντας ακόμη και το Σύνταγμα.

Ποιος παρανομεί;

Χιλιάδες αστυνομικοί, μη φορώντας τις απαραίτητες μάσκες προστασίας, πολλοί από αυτούς «συνωστισμένοι» μεταξύ τους, απέναντι σε πολίτες που δέρνονταν ανελέητα, διατάχτηκαν να εφαρμόσουν – με το πρόσχημα της πανδημίας – τα χουντικής προέλευσης διατάγματα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την τήρηση μέτρων προστασίας, ασκώντας τρομοκρατία.

Ποιος τελικά παρανομεί;

Οι πολίτες, τα κόμματα, τα συνδικάτα, όσοι και όσες επέλεξαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά περισσότερο υπεύθυνοι από την κυβέρνηση της ΝΔ, η ανικανότητα και ο αυταρχισμός της οποίας είναι πλέον ορατά σε όλα τα επίπεδα.

Καμιά κυβέρνηση δεν άντεξε, απλά εφαρμόζοντας βία και τρομοκρατία. Με βία και τρομοκρατία επιβάλλεσαι όταν φοβάσαι. Μια κυβέρνηση των ΜΑΤ αλλά όχι των ΜΕΘ, που επενδύει στην αστυνομία αλλά όχι και σε υγεία και παιδεία, που βρίσκεται διαρκώς απέναντι στους πολίτες, είναι μια κυβέρνηση αδύναμη και λίγη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ειρήνη Αγαθοπούλου

Ανάρτησή της στο Facebook