Συνεντεύξεις

Κατερίνα Κνήτου: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ΝΔ και στο επιτελικό κράτος με τους διακοσμητικούς υπουργούς

Για τη διαχείριση του Προσφυγικού από τη Νέα Δημοκρατία, τις συνέπειες από την κατάργηση του αρμόδιου υπουργείου το οποίο είχε συστήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τους διακοσμητικούς υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και το κόμμα του οποίου έθρεψε τον ρατσισμό μίλησε Στο Κόκκινο η νομικός Κατερίνα Κνήτου που είναι και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στην Ευγενία Λουπάκη η κα Κνήτου μίλησε και για τις καθυστερήσεις, την ουσιαστική αποτυχία διαχείρισης μικρότερου αριθμού ανθρώπων σε σχέση με το παρελθόν και στο δόγμα της αποτροπής εκ μέρους της ΝΔ που λένε ότι θα οδηγήσει σε μια λύση του Προσφυγικό, κάτι που φυσικά δεν το έχουμε δει.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα κλειστά κέντρα και στον παραλογισμό το να κρατούνται οι αιτούντες άσυλο, κάτι που δεν επιτρέπεται, εκτός αν συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι. Αλλά εδώ βλέπουμε την εξαίρεση να μετατρέπεται σε κανόνα, σημείωσε η κα Κνήτου. Παράλληλα αναφέρθηκε σ’ εκείνους οι οποίοι αντιδρούν και σε όσα έθρεψε η Νέα Δημοκρατία με την ακροδεξιά ρητορικής της για όσα ακόμα λένε στελέχη της.

Η κα Κνήτου επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άλλη μια φορά πρέπει να πάρει πρωτοβουλία, για την αλληλεγγύη προς αυτούς τους ανθρώπους στον αντίποδα των πράξεων και της ρητορικής μίσους.

Η κα Κνήτου αναφέρθηκε τόσο στις πρακτικές της ΕΛΑΣ στη βία, στο απρόκλητο ξύλο και εντός Ευελπίδων, στην τοποθέτηση κοριών σε οχήματα διαδηλωτών, στο εξευτελισμό προσαχθέντων – συλληφθέντων και προέτρεψε τους πολίτες να απευθύνονται στον Συνήγορο του Πολίτη για αυθαιρεσία και βία από τις αστυνομικές δυνάμεις-, όσο και στην αναγκαιότητα να υπάρξουν πρωτοβουλίες, ερωτήσεις κά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

H κα Κνήτου αναφέρθηκε και στις κινήσεις που πρέπει να κάνει καθώς παρά την εκλογική ήττα είναι ο ισχυρότερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη και το άνοιγμα πρέπει να είναι αμφίπλευρο ενάντια στο καθεστώς του επιτελικό κράτους της ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακόμα και τους υπουργούς του διακοσμητικούς.

 

Πηγή: Στο Κόκκινο