Micro

20
03
kmst-ekthesi-rosia-epanastasi

Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο και… εμπνέουν τους δημιουργούς

«Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί - 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης *«Το αίσθημα της επανάστασης και της ουτοπίας εμπνέει και καθοδηγεί τους δημιουργούς» *«Τα έργα καταγράφουν όλους τους επαναστατικούς πειραματισμούς»
15
03
corporate-theft-masked-thief

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες για εξαναγκασμό εργαζομένων να επιστρέψουν μέρος των μισθών τους στον εργοδότη

Εργολαβικές εταιρίες και άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κυριολεκτικά «ληστεύουν» τους εργαζόμενους που απασχολούν, την ώρα που οι τελευταίοι πηγαίνουν στα ΑΤΜ των τραπεζών για να εισπράξουν τους μισθούς τους. Πιο συγκεκριμένα, άτομα εμπιστοσύνης του επιχειρηματίες, συνοδεύουν τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ και μετά την ανάληψη των χρημάτων, παρακρατούν ένα μέρος του μισθού για λογαριασμό του πρώτου. Αυτή η απαράδεκτη πρακτική από την πλευρά των συγκεκριμένων εργοδοτών καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου, αφαιρεί από τους εργαζόμενους τα οικονομικά μέσα για να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, και στερεί από το Δημόσιο φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Επιπλέον, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό να συνδέεται και με άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως π.χ. το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
13
03
syriza_kentriki-epitropi-_123

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Η αριστερά ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα

«Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ.»
13
03
filis

Επιστολή του Νίκου Φίλη στη «Δημοκρατία» για τα «γεμάτα εμπάθεια και ανακρίβειες» δημοσιεύματα

«Η επιτυχημένη παραπληροφόρηση, προκειμένου, να επιτύχει τους στόχους της, όσο χοντροκομμένη κι αν είναι, πρέπει να περιέχει έστω και έναν κόκκο αλήθειας. Oύτε καν αυτό δεν επιτυγχάνουν τα γεμάτα εμπάθεια και ηθελημένες ανακρίβειες δημοσιεύματά σας εναντίον μου» τονίζει ο Νίκος Φίλης με επιστολή του προς την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας σχετικά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
13
03
Inequality

Και με τις δεξιές ιδεοληψίες τι γίνεται;

Είναι λοιπόν οι αριστερές ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν πίσω την αξιολόγηση. Αλλά και την πρόοδο της χώρας γενικώς. Όπου ιδεοληψίες, οι εκ της δεδομένης ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ εκπορευόμενες απόψεις, στην ακραία εκδοχή τους προβαλλόμενες. Αυτό υποστηρίζει η Ν.Δ. επίμονα και συστηματικά. Το ίδιο, αν και κάπως πιο «διακριτικά», και τα σχήματα του κεντρώου χώρου. Το ίδιο αφήνουν να εννοηθεί και κάποιοι εκπρόσωποι των θεσμών, του ΔΝΤ προεξάρχοντος. Αναφερόμενοι στις κυβερνητικές «εμμονές» περί τα εργασιακά, περί τις επενδύσεις, περί τα κόκκινα δάνεια, περί τον χαρακτήρα της ΔΕΗ, περί το Δημόσιο, επί παντός τέλος πάντων...
11
03
wu71832

Ποιον αφουγκράζεται το ΣτΕ;

Μία μετά την άλλη βγαίνουν σωρηδόν οι αποφάσεις του ΣτΕ ειδικά μετά την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού για τις άδειες. Με οδηγό ακόμα και τα πλέον στενά όρια ερμηνείας του Συντάγματος και την πλήρη ανελαστικότητα φαίνεται ότι οι ανώτατοι δικαστές δεν θέλουν να επιτρέψουν κανένα «νεωτερισμό» έστω και αν αποδεδειγμένα αυτός διευρύνει την σύγχρονη δημοκρατία.
11
03
CkMC7KQW0AAl4cs

Το γκούτσι φόρεμα και τα αποφόρια του εκσυγχρονισμού

Το να βαφτίζει κανείς εκ προοιμίου –και μάλλον χωρίς να έχει καν πατήσει σε αυτά– τις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά μουσεία «τριτοκοσμικές», συνάδει με το βασικό αφήγημα των χρόνων της κρίσης, το συνεχώς επαναλαμβανόμενο τροπάρι για την Ελλάδα που αρνείται να εκσυγχρονιστεί: είτε όταν αυτό σημαίνει ότι η χώρα, και οι κυβερνήσεις της, αρνούνται να κλείσουν τα δημόσια πανεπιστήμια και να ιδιωτικοποιήσουν τα νοσοκομεία είτε όταν επιμένουν να δίνουν συντάξεις και να πληρώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους. Τεχνηέντως, η φαντασιακή Ελλάδα του Ντιορ από τα φίφτιζ αντιπαραβάλλεται με την «υπανάπτυκτη σοβιετία» των ρυπαρών συνδικαλιστών, των διαμαρτυρόμενων χαμηλοσυνταξιούχων, και της Μαρφίν. Η «χώρα της μιζέριας» από τη μια, και η «τζάμπα διαφήμιση» από την άλλη. Ο δημοσιολόγος που μας καλεί «να μην αφήσουμε τα μνημεία μας να πεθάνουν» μακριά «από την αληθινή ζωή» της πραγματικής οικονομίας αισθάνεται έτσι ικανοποιημένος χωρίς να (ή και επειδή) αντιλαμβάνεται ότι με το επιχείρημά του έχει καταστήσει τον δήθεν απευκταίο θάνατο των μνημείων κατά τι εγγύτερο.
11
03
donald-tusk

Πολωνική έκρηξη

Υπό κανονικές συνθήκες η επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ για άλλα δυόμισι χρόνια στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ήταν μια τυπική διαδικασία, διάρκειας ολίγων λεπτών. Ωστόσο χθες κόντεψε να τινάξει στον αέρα τη σύνοδο κορυφής των -ακόμη- “28”, καθώς συνέβη το αναμενόμενο μεν, πρωτόγνωρο δε.